Moduler reddede sæsonen efter oversvømmelsen

I løbet af sæsonen 2023 havde den australske fodboldklub Shepparton Swans ikke kun modstandere at kæmpe imod. En kraftig oversvømmelse resulterede i, at deres klubfaciliteter blev ødelagt. Men takket være et partnerskab mellem ligaen og Ausco Modular, stod et nyt hus klar blot få måneder senere. – Jeg havde aldrig kunnet forestille mig, at AFL kunne låne os midlertidige omklædningsrum, der var bedre end vores tidligere, siger klubbens præsident, Jarrod Sutherland.

SHEPPARTON, i regionen Victoria, er omgivet af mange vandløb. Det, sammen med at det kun ligger 115 meter over havets overflade, betyder, at risikoen for oversvømmelser er betydelig. Noget som tydeligt blev bevist i oktober 2022, da området blev ramt af stor ødelæggelse. Både for samfundet som helhed og for det lokale australske fodboldhold. Da vandstrømmene kom, blev en masse af stedets bygninger ødelagt – heriblandt Shepparton Swans' klubhus med tilhørende omklædningsrum. En tragedie, der var ved at ødelægge den kommende sæson. Redningen blev fem midlertidige moduler fra Ausco Modular – Algecos søsterselskab i Australien. – For en tid så det ud som om, vi ville være uden en hjemmebase i denne sæson. Vi er meget taknemmelige for denne løsning, og jeg kan ikke se, hvordan vi ville kunne være her i dag uden den, siger Jarrod Sutherland.

HJÆLPEN KOM SOM følge af et samarbejde mellem Ausco og Australian Football League, som kaldes Rapid Deployment Changeroom Partnership. Det betyder, at AFL ejer et antal moduler, som de har mulighed for at flytte til forskellige steder for at hjælpe klubber i nød. Som i dette tilfælde Shepparton Swans. – Lokale fodboldklubber er hjertet i byer og samfund over hele landet. For eksempel har Shepparton Swans været en stor og vigtig del af det lokale samfund i næsten et århundrede, siger Ben Kavenegh, Head of AFL Victoria, og fortsætter: – At se regionen ødelagt af oversvømmelser var hjerteskærende og lagde enormt pres på beboere, lokale virksomheder og sportsklubber. At have en flytbar facilitet på plads i Princess Park vil forhåbentlig lindre noget af presset på dem, der er involveret i klubben, og kan hjælpe Swans med at komme sig.

MODULERNE HAR EN forventet levetid på 30 år med potentiale til at blive placeret på op til 20 faciliteter i løbet af disse tre årtier. Hvor Princess Park er den første, der har fået muligheden. – Forhåbentlig bliver dette en stor succes og gavner ikke kun Shepparton Swans, men også andre klubber, der har brug for det i de kommende årtier, siger Ben Kavenagh.

Vil du vide mere? Så kontakt os her