Den internationalle kvindedag – en mulighed for at at sætte fokus på inklusion og det arbejde der stadig skal gøres
Hos Algeco er vi opmærksomme på retfærdighed og inklusion i alt hvad vi gør. Men hvordan lever vi op til disse kerneværdier? Og hvad mangler vi stadig at gøre? Terje Vatne Næss, HR Director Nordics, og Ine Lærum Håland, HR-chef for Algeco Norge, kommer med deres bud på dette.
– Vi forsøger at skabe et inkluderende miljø for alle, i stedet for blot at fremhæve forskelle, konstaterer Terje Vatne Næss.
Hvordan synliggøres jeres arbejde med ligestilling i en rekrutteringsproces?
– Jeg er ansvarlig for mellem 90 og 100 medarbejdere i Norge. 76 af dem er mænd, og 20 af dem er kvinder, fordelt på forskellige afdelinger i landet. Hvis vi i en rekrutteringsproces, har to lige kvalificerede kandidater af forskelligt køn, er vores politik at vælge kvinden, fortæller Ine.
– Vores rekrutteringspolitik har til formål at øge andelen af kvinder. Vi arbejder i en mandsdomineret branche, men vores mål er, at den samlede andel af kvinder skal være 50 procent. Vi er der ikke endnu, men vi arbejder os i den rigtige retning. Kvinder er en alt for værdifuld ressource til at blive overset, tilføjer Terje.
Hvad er den nuværende procentdel af kvinder i Algeco Nordics?
– Procentdelen varierer lidt på tværs af Algeco Nordics. I Sverige har vi omkring 17 procent kvinder, i Danmark næsten 23 procent, i Finland 27 procent og i Norge har vi netop passeret 20 procent. I vores produktion i Estland er 5 procent kvinder. Det betyder, at Algeco Nordics samlet set består af 13 procent kvinder, siger Terje og fortsætter:
– I de øvrige skandinaviske lande har vi gode muligheder for at øge andelen af kvinder gennem målrettet rekruttering og ved at være tydelige i vores jobopslag. I Estland og i produktionen er det dog mere kulturelt betinget, i forhold til specifikke roller, hvilket gør omstillingen mere udfordrende – men det stopper os selvfølgelig ikke.
Modvirkning af lønforskelle og fremme af økonomisk ligestilling – hvordan integreres det i jeres arbejde?
– Når vi foretager lønjusteringer, har vi også fokus på en ligelig lønudvikling, og vi har haft succes med at udligne lønforskellene mellem kønnene, svarer Ine.
Går udviklingen i den rigtige retning inden for byggebranchen?
– Vi er en del af arbejdsgiverforeningen og sammen med fagforeningerne arbejder vi på at få flere kvinder til at vælge uddannelser, der er relevante for vores branche. Vi er midt i en overgangsfase, og ser at kravene til de videregående uddannelser gavner kvinderne, og resulterer i en større andel kvinder i branchen, afslutter Terje.
Læs mere om, hvordan du kan gøre en forskel på internationalwomensday.com.