Modulløsning, da McDonald's - åbnede første kuldioxid-neutrale restaurant

Ved første øjekast kan det ligne ethvert fastfood-sted. Men under skallen på McDonald's i Shropshire ligger noget helt andet – Storbritanniens første CO2-neutrale restaurant. Bygget på moduler fra Algeco!

McDonald's åbning af restauranter er ikke noget usædvanligt. Men da de tidligere i år slog dørerne op i Shropshire,
Storbritannien, var opmærksomheden stor.
Grunden? Det er landets første kuldioxid-neutrale restaurant. Det betyder, at både bygningen og dens drift ikke har nogen indflydelse på drivhuseffekten.
– Vi ønsker, at vores mad skal serveres fra restauranter, der er bæredygtige for fremtiden, og det er et stort skridt i retning af at realisere den ambition, siger Beth Hart, Vice President, Supply Chain & Brand Trust hos McDonald's.

Valget af leverandør faldt på Algeco, som med sine moduler kan tilbyde et moderne og klimasmart alternativ.
– Vi har haft et tæt samarbejde med McDonald's i flere år, hvor vi har arbejdet sammen om at udvikle teknikker og produkter til nye restauranter, siger Paul Beard, Senior Design Manager hos Algeco UK.

Bygningen var 80 procent færdiggjort på fabrikken, og alle byggematerialer blev nøje udvalgt for at reducere udledning af kuldioxid og affald. Konstruktionen består af et genanvendeligt stålrammesystem. Som isolering bruges fåreuld i stedet for traditionel glasuld eller plast. Tag, gulv og facade er lavet af genbrugt køkkenudstyr og it-produkter af plast. På taget er der solpaneler, der skal forsyne bygningen med energi sammen med vindkraft.

Den omkringliggende grund er ligeledes anlagt efter samme klimasmarte tankegang. Kantstenen er lavet af genbrugte plastikflasker. Der er også et system til opsamling af regnvand, der skal bruges i det anlagte grønne område og give bolig til frøer og andre dyr.
– Det er et vartegn for McDonald's, Algeco og byggebranchen generelt. At bygge en bygning med netto nul-udledning viser, at de ambitiøse mål, der er blevet sat, kan nås med vores modulløsninger, siger Graham Stevenson, Construction Manager hos Algeco, Storbritannien.

Et aspekt af bæredygtigt arbejde er også at finde en fleksibel løsning, der kan tilpasses fremtidige behov. Det får du med Algecos moduler, som kan flyttes, omkonfigureres og genbruges – alt afhængig af behov og forhold.

Er det et koncept, der vil blive efterspurgt af flere kunder i fremtiden?
– Ja, vi er allerede ved at integrere nogle af disse initiativer i vores standardbyggeprogram, og Algeco er på forkant med at hjælpe McDonald’s med at nå sit mål om, at alle nybyggede restauranter i Storbritannien skal være CO2-neutrale i 2025, siger Paul Beard.