Nytteindsatsen – det flotteste Algeco byggeri i Danmark

Algeco Danmark sætter med Nytteindsatsen nye standarder for, hvad der kan lade sig gøre med Kubus moduler.
Alt er gået op i en højere enhed ved dette projekt: det arkitektoniske udtryk, brugervenligheden, funktionaliteten, de energibesparende foranstaltninger og samarbejdet mellem Algeco og Københavns Kommune.

Kort om Nytteindsatsen i København.
Nytteindsats er et forløb for ledige, der skal i aktivering. Arbejdet består af praktiske opgaver og er noget, der ikke allerede bliver udført af kommunen eller staten, men som der er behov for. Københavns Kommune havde brug for en kontorbygning med store omklædningsfaciliteter, så de
ledige, der skal i aktivering, har et sted at klæde om. Der skulle også være plads til administrationspersonalet samt mødelokaler.
Bygningerne består af i alt 20 pavillonmoduler monteret som en hovedbygning i to etager på 18 moduler og en samtalebygning i ét plan på to moduler .

Historien bag projektet.
Nytteindsatsen blev vundet som et funktionsudbud, hvor Algeco deltog i marts og april 2021.
Der var indbudt to deltagere i udbuddet. Opgaven var at lave en opstilling bestående af to lejemål, nemlig en mindre samtalebygning og en større hovedbygning. Løsningen blev at tage udgangspunkt i den danske KUBUS modulserie. Det vil sige standardmoduler, skræddersyet til opgaven.
Den mindre samtalebygning blev opført i en etage. Den består af 2 moduler med 5 samtalerum.
Det er Center for Afklaring og Beskæftigelse, som benytter samtalebygningen. Den er et supplement til de øvrige bygninger på adressen.
Den store hovedbygning blev opført i to etager. Den består af 18 moduler med kontorlokaler, mødelokaler, samtalerum, frokoststue samt store toilet- og badefaciliteter.
Facaden er blevet til i samarbejde med Kullegaard.dk, der har arkitekttegnet en ny sort facade, hvor alle samlinger er detaljeret.
Bygningen står stramt og dominerende med et helt nyt udtryk, samtidig med at den på elegant vis indgår i omgivelserne.

Forløbet.
Da COO Ina Hertz Kristensen blev ansat ved Algeco i 2021, blev en af opgaverne at være projektleder på Nytteindsats-opgaven. Sammen med sit team færdiggjorde hun projektet, der netop er afleveret til Københavns Kommune.
Kravet var, at byggeriet skal kunne betjene ca. 180 borgere og 20 instruktører / medarbejdere. Det kan det. En mærkesag for Ina Kristensen (og for Algeco) er fokus på klima og bæredygtighed. Det er lykkedes. Bl.a. indgår solceller og varmepumper som en naturlig del af løsningen.
Byggeriet overholder alle regler for permanent byggeri.
Lejeperioden er 10 år.

INA KRISTENSEN udtaler:
”En af de større udfordringer ved projektet var at få gamle/brugte moduler til at leve op til BR18 og til en arkitekts facadetegning”. Også det er lykkedes

Ina Kristensen
Ina Kristensen